15. heinäkuuta 2008
Mitä naisen tulee tietä tyylistä


Luin eilen kirjaa, jonka nimi on "Mitä naisen tulee tietää tyylistä". Se on hirmu hyvä. Se on pienikokoinen kirja, jota on helppo ja nopea lukea, koska sivut ovat niin pienet. Kannessa näkyy superkaunis Audrey Hepburn.


"Joskus mukavuus kannattaa uhrata tyylin vuoksi. Mutta ei aina."

"Riippumatta siitä, kuinka paljon lenkkarit sinua houkuttelevat tanssittuasi läpi yön päkiölläsi, vastusta niitä, jos haluat aurasi säteilevän eleganssia."

  • Kaikista pahn tyylirikos on pukea lenkkarit puvun tai mekon kanssa tarkoituksena vaihtaa korkokengät jalkaan vasta perillä.

  • Käytä lenkkareita kuntosalilla, muussa urheilussa tai koulussa. EI juhlissa. Lenkkarit puvun kanssa ei ole tyylikäs näky!
  • "Vintage" on sana, jonka avulla käytettyjen vaatteiden myyjät oikeuttavat vaatteiden hinnan nousemisen kymmenkertaisesti.
  • Klassinen on sama asia aikuisille kuin retro teineille, joten se on sen vuoksi automaattisesti kalliimpaa.

"Joillekin ihmisille tyyli on synnynnäistä, toiset voivat saavuttaa tyylikkyyden, mutta tyyliä ei ole mahdollista sujauttaa päälleen...tyyli tulee sisältä."

Tuo on täysin totta, tuo äskeinen lause! Tyylitaju on mielestäni hieno juttu, ja sitä ei voi kukaan ostaa, vaikka olisi varaa sataan Ferragamon mokkakenkään. Tyylitaju on ja pysyy aina ihmisen sisällä. Ja nyt puhuin siis tyylitajusta, en omasta yksilöllisestä tyylistä.

Oma tyyli

Mielestäni tyyli ei tarkoita nyt vain vaatetyyliä, vaan myös esim. musiikkimakua, tai jopa luonnetta. Musiikkimakuhan vaikuttaa paljon pukeutumiseen. Jos olet hyvin huumorintajuinen, saattaa huumori näkyä myös pukeutumisessasi. Jos jossakin paidassasi on simpsoneiden tai vaikka mikkihiiren kuva, tyylisi on mahdollisesti aika humoristinen. Mielestäni humoristisessa asussa on paljon hauskoja yksityiskohtia kuten rusetti hiuksissa, hamahelmistä tehty jätski rintakoruna, pikkumyykorkkarit, muumimamman käsilaukku...ihan mitä vain! Ihmisellä, joka jatkuvasti pukeutuu muodin mukaan, ei ole mielestäni sitä omaa tyyliään.

En ole varma voiko tyyliä kokonaan muttaa. Tiedän kyllä monia, jotka ovat sen muuttaneet, mutta onko se sittenkään kokonaan muuttamista? Jotkut muuttavat sen prinsessasta goottiin, normista hevariin...ja jotkut pysyvät omana itsenään aina, pukeutuvat ihan tavallisesti. Sekin on oma tyylinsä. Ei tyylin tarvitse olla erikoinen. Tyyli voi olla ihan normaali. Joka päivä farkut ja t-paita on tyyli. Yritän vain selittää, että kaikilla on oma tyyli, vaikkei pukeudu mitenkää muista poikkeavasti. Tyyli ei siis tarkoita myöskään tyylikkyyttä. Se on ihan eri asia. Aika monet muuttavat tyyliään kun he siirtyvät yläasteelle. Monet haluavat löytää jonkun oman erityisen tyylinsä, niin että poikkeaisi muista. Eikä ne luultavasti vaihda tyyliään silloin lopullisesti. Tyylit tulee ja menee. Joskus tekee mieli olla gootti, ja joskus hevari. Niin se kai menee...


"Miehillä on naisten kenkiin suhde, jota naisten on parasta olla ymmärtämättä. Älä koskaan anna miehen juoda shamppanjaa kengästäsi, ellei hän osta uusia kenkiä sen jälkeen. Nöyryytä humalaista miestä, joka kuvittelee voivansa juoda shamppanjaa avonaisista remmisandaaleistasi, antamalla hänelle yksinkertainen fyysikan oppitunti."


"Jos et koskaan käytä korkokenkiä, et koskaan koe onnea, jonka niiden pois ottaminen kotiin päästessäsi saa aikaan."

Ei kommentteja: