27. marraskuuta 2008

Ideoita ja suunnitelmia

Löysin äsken keittiön pöydältä kaksi kirjaa: "kotilieden ihanat käsityöt" ja "Tee itse kaunista kotiin". Täytyy kyllä sanoa että ihana yllätys. Kiitos äiti! Toivottavasti ne oli edes tarkoitettu minulle. Sain niin paljon joululahjaidoita, että en oikein tiedä miten ehdin tehdä kaiken. Aion ehtiä vielä tänään askarrella. En jaksa nyt välittää huomisesta kokeesta. Olen ansainnut pienen askarteluhetken. Joululomalla aion tehdä ihan hirveästi kaikkea.

Naistenjoulumessut ovat jo viikon päästä, eikä minulla ole kaikki valmiina. En oikein voi tehdä mitään kun vetoketjut olevat loppu. Äiti lupasi ostaa huomenna. Haluan että rintakoruja on noin 20, punaisia sydänheijastimia ehkä viisi, ja ruskeita kolme. Heijasttimet ovat niin työläitä etten ehdi tehdä niitä sen enempää. Nyt minulla on jo kymmenen rintakorua, punaisia sydänheijastimia on kolme ja ruskeita vain yksi. Lisäksi olen kokeillut pääkallon muotoista heijastinta, mutta se osoittautui liian monimutkaiseksi. Kyllä se valmistui, ja on tunnistettavissa pääkalloksi. Niiden tekoon menee kuitenkin liikaa aikaa.
Olen saanut muutaman vaatimattoman maisemakuvan otettua. Olisi niin paljon valokuvattavaa. Maisemat ovat niin hienoja kun on lunta. Ainoa ongelma on valo. Valo ei kerta kaikkiaan riitä valokuvaamiseen. Kun tulen kotiin on jo ihan pimeätä.

Tässä lista askarteluideoista:
  • Laakea paperikulho elovenapaketista (kaikista kuvat "tee itse kaunista kotiin"-kirjasta)
  • Virkattu pussukka muovipusseista
  • Huopakankaasta neliön muotoinen kuusipatalappu isoäidill
  • Huovutetut helmet (ajattelin vihdoin kokeilla huovuttamista kotona)
  • Syyslyhty metallipurkista.

Nyt voisin ailoittaa muovipussipussukoista. Eli täytyy leikata muovipusseista pitkiä "nauoja", ja sitten vain virkata siitä pieni pussi. Ei sen pitäisi olla niin työlästä.


Tein pari päivää sitten lumilyhdyn. Vaikeuksia tuli kun kynttilä ei tahtonut syttyä. Kun sen saa kunnolla sytytettyä se voi palaa 65 tuntia. Minun paloi ehkä viisi minuuttia. Harmi kun lumi nyt sulaa jo pois.

Ryhdyn tässä askarteluhommiin!

-A

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tosi kivoja ideoita ! olisi kiva jos pistäisit siitä eloveenapaketti-kulhosta kuvaa, jos viitsit ja jaksat :)

Anni kirjoitti...

Voinhan ottaa kirjasta kuvan, kun en siis ole vielä tehnyt sitä kulhoa. En tiedä saako kirjasta mitään hyviä kuvia, mutta voin laittaa seuraavaan postaukseen kuvan kaikesta huolimatta. Kyllä kai siitä jotain selvää saa.

nei kirjoitti...

Moi, täälläkin ollaan jo naistenmessutunnelmissa... Noista huovutetuista helmistä, itse tein sellaiset jokin vuosi sitten ja harmikseni huomasin, että ne kutittavat kaulassa kauheasti! Niinkuin villalla on tapana. Niitä voi oikeastaan käyttää vain poolopaidan kanssa. Mutta huopapalleroista voisi kyllä keksiä vaikka mitä muuta ihanaa!

- Nelli