30. kesäkuuta 2010

MILANOVINKKEJÄ

Milanonmatka meni ihan superhyvin! Oli hirmu hauskaa. Siellä oli lakko perjantaina, joten oli aikamoinen sekamelska kun junat, metrot ja rautiovaunut eivät kulkeneet. Mutta sekin oli kokemisen arvoista olla Milanon keskustassa ja ihmetellä miten pääsee hotellille takaisin kun taksijonotkin olivat kymmenien metrien pituisia. Hauskaa kaikki sähläily loppujen lopuksi oli.

Pelkäsin ennen matkaa että Milano on täynnä kalliita merkkikauppoja kuten Dolce & Gabbana, Gucci, Prada, Louis Vuitton ja Armani. Se on totta, se on täynnä niitä kauppoja. Niitä on ihan joka kadunkulmassa! Kadut olivat täynnä ihmisiä jotka olivat pukeutuneet juhlallisiin, siisteihin ja tyylikkäisiin vaatteihin. Kaikki olivat ryppyisiä mummoja myöten ihan tiptop stailattuja. Mutta se oli oikeastaan aika kivaa. Itsekin innostuin siisteistä ja kauniista vaatteista, ja epäröin hieman sinä aamuna kun vedin hippikukkaleggingsejäni jalkaan. En sentään shoppaillut niissä kalliissa kaupoissa, eihän niihin uskalla edes astua sisään. Mutta tajusin, että ei ne merkit oikeastaan niin kauheita ole, siinä on tietty eleganssinsa ja arvokkuutensa.

Second hand ja vintage kauppoja ei kyllä ollut lähes ollenkaan ainakaan niillä alueilla missä liikuimme. Etsimäni osoitteenikin olivat sen verran kaukana että en jaksanut vaivautua sinne vain niiden takia. Yhdessä vintagekaupassa kuitenkin kävimme, joka oli ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Milano oli kyllä hieno, ja teki suuren vaikutuksen. Siinä on jotain ihan erilaista kuin muissa isoissa kaupungeissa. Voisin hyvin kuvitella että asuisin siellä vielä jonain päivänä!

Tässä tulee pieni opas Milanonmatkalle. Aloitetaan ihan perusnähtävyyksillä. Nämä jutut kannattaa nähdä (tai ei välttämättä kannata, mutta nämä itse näin :D)!

Nähtävyydet

Duomo

Tuomiokirkko ihan keskustassa. Ihan perus turistinähtävyys joka on tietenkin pakko nähdä kun Milanoon menee. Sinne voi mennä ylös katolle, mutta me ei sitten tajuttu mennä. Sisälle mentiin, ja olihan se hieno ja koristeellinen.
Galleria Vittorio Emanuelle

Mielettömän upea galleria joka sijaitsee samalla aukiolla kuin Duomo. Se näyttää vähän riemukaarelta. Siellä on muutamia kalliita liikkeitä ja ravintoloita. Me syötiin yhtenä iltana "Biffi"-ravintolassa ja oli ihan superhyvää! Galleriassa oli joku kauppa täynä turhaa sälää josta löysin ihanan ison julisteen Eiffeltornista. Hassu ostos Italiasta, mutta se sopii hyvin tyhjälle seinälle huoneeseeni.


Kivat kadut ja alueet (lähinnä shoppailun kannalta)

Breran kaupunginosa (vanha kaupunki)


Ihanaa aluetta täynnä kauniita taloja. Se ei ollut loppujen lopuksi niin erilaista kuin keskikaupunki, eikä edes kovin kaukana. Mutta kivoja kenkäkauppoja siellä oli, ja yksi ihan erityishieno vintagekauppa:

Cavalli e Nastri (Via Brera 2)


Ihan oikeaa vintagea! Vähän vaikeaa löytää. Pitää mennä sisään kadulta pienelle aukiolle. Kun tulee sisään, heti oikealla on vahtimestarin (tai mikä ikinä onkaan) ovi, ja mieheltä voi kysyä mikä ovi vie kaupalle. Kauppa on siis miniaukion oikalla puolella. Ovikelloa pitää soittaa päästäkseen sisään. Kun tulimme sisään mies joka omistaa kaupan esitteli vaatteita jotka olivat useita kymmeniä vuosia vanhoja. Ihan mielettömiä iltapukuja ja koktailmekkoja yms. Hintatasokin oli korkealla, mutta mitä uudempia vaatteet olivat, sitä halvempia ne oli. Siellä ei ollut mitään arkisia vaatteita, vain upeita juhlamekkoja. Jouduimme jättämään kaupan tyhjin käsin vaikka mies kuinka yritti kaupitella. Kannattaa ehdottomasti käydä siellä!


Kultainen neliö


Kultainen neliö on neljän kadun muodostama neliö, joka on aluetta, jossa huippumuodin mekka sijaitsee. Elikä alue puhisee merkkikauppoja. M.m. kadut "Corso Vittorio Emanuelle" ja "Via Monte Napoleone" kuuluvat tähän kultaiseen neliöön. Sieltä on turha Zaraa tai Hennesiä etsiä.

Corso Venezia ja Corso Buenos Aires

Corso Venezia, joka lähtee Milanon ydinkeskustasta ulospäin keskustasta ja muuttuu Corso Buones Aireksi jossain vaiheessa, on katu, josta voi löytyä jotain alhaisemmalta hintatasolta. Kun kävelee Corso Buenos Airesia pitkään, vähenevät kivat kaupat lopulta. Mutta siellä oli kyllä kaikkea kivaa. Siellä oli m.m. kauppa "Blue Sand" (joka osoittautui superkivaksi). En nyt muista muita kauppoja tähän hätään. Jotain kivoja bikinikauppoja taisi olla.


Via Torino ja Corso di Porta Ticinese

Via Torinolla ei ollut niin paljon kivoja kauppoja kuin luulin. Ainoa siellä mistä löysin jotain oli Pull & Bear johon tykästyin täysin. Sieltä löysin pitkään etsimäni nahkatakin! Corso di Porta ticineseä emme jaksaneet pitkään kävellä kun väsytti  ja se ei näyttänyt kivalta. Luin jostain että siellä on second hand kauppoja ja siellä taitaa ainakin olla American Apparel.

Muuta shoppailua

(Galleria Vittorio Emanuellessa on jotain)

La Rinascente

Kahdeksan kerroksinen tavaratalo täynnä merkkivaatteita. Ylimmässä kerroksessa, jos muistan oikein, on kahviloita ja joku ruokaosasto (josta löytää hyviä ruokatuliaisia suomeen). Vaikka kaikki on superkallista, siellä täytyy käydä!


Upim

Halvempi tavaratalo joka näyttää vähän liian halvaltakin. Se näyttää huonommalta kuin mitä se on. Siellä oli oikeastaan aika paljon kivaa.

Viale Papinianon tori

Koko Viale Papiniano kadun mittainen tori joka on auki lauantaisin ja tiistaisin. Siellä oli ihan hirveän ahdasta ja kenkien sovittelu oli aika hirveätä puuhaa kun piti pitää huolta kaikista kasseista. Siellä on varmasti tosi paljon taskuvarkaita vaikka en itse niihin törmännytkään. Sieltä löytää ainakin puuvillapaitoja ja kenkiä halvalla.


Museot

Museo Bagatti Valsecchi

"Kotimuseo". Veljekspari asui siellä kymmeniä vuosia sitten. Ihan mieletön paikka. Ihan kiinnostava, kannattaa ottaa ne selostuskuulokkeet niin että tajuu jotain.

Pinacoteca si Brera

Breran alueella sijaitseva museo vanhoilla vähän kristillisllä maalauksilla. Ei kovin kiva omasta mielestäni. Luulin että siellä olisi enemmän moderneja maalauksia.

Tässä joitan juttuja jotka muistin nyt, lisäilen jos muistan jotain muuta! Hauskemmat kuvat tulevat myöhemmin, tässä vaan vähän vinkkejä milanoon matkaavalle.

-A

1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Mä olin just samoihin aikoihin Milanossa! Vähän ihmeteltiin sillon illalla tota lakkoa, kun oltiin just saavuttu sinne ja viety kamat hotlalle. Oltiin ihan pihalla että miten keskustaan. Siellä kyllä kulki bussit, me ainakin päästiin lopulta bussilla keskustaan ja takaisin bussia ja raitiovaunua käyttäen!

Kivoja Milano postauksia, ihan tulee ikävä sinne ;)