22. joulukuuta 2008

Askartelupäivä


Tein tänään yhteensä kolme kaulakorua. Kaikissa on vähän kierrätyshenkeä. Heräsin aikasin, ja sain heti aamusta ensimmäisen korun tehtyä. Olen käyttänyt isoäidin vanhoja nappeja, helmiä ja pitsiä. Huomaamatta tein noista kahdesta korusta ihan vuodenaikaan sopivan punaiset.

Huomenna on aatonaatto, ja saan avata jo osan lahjoista. Olen harmillisesti kipeä juuri nyt joulun aikaan. Kurkku on kipeä ja yskittää.

Olen leiponut tänään pipareita. Se oli aika mukavaa. Tein kissoja, apinoita, sydämiä, enkeleitä, hevosia, kukkoja ja porsaita. Pipareiden tekeminen oli helpompaa kuin kuvittelin. Valmis taikina vain kaulittiin ensin, ja sitten pääsi heti painelemaan muoteilla. Valmiit kakut ladottiin pellille ja työnnettiin uuniin. Hommaa vaikeutti valokuvaus ja niistely.


Niistä tuli kauniin ruskeita. Söin niitä lämpimän mehun kanssa siinä toivossa että kurkku parantuisi. Rakastan pipareiden dippaamista mehuun. Niistä tulee mehukkaampia ja pehmeämpiä kun tekee niin. Haluaisin tehdä huomenna piparkakkutalon. En ole tehnyt sellaista moneen vuoteen. Viimeksi kun sellainen meillä tehtiin, olin varmaan niin pieni, etten osannut oikein leipoa itse. Yksi juttu minkä olen useinmitein aika hyvin osannut on se taikinan syöminen. Se on kyllä parasta pipareiden leipomisessa. :)

Tässä on aivan ihana koru. Pidän siitä paljon. Sitä voisi käyttää koulussakin. Siihen löytyi mukavan värikkäät napit isoäidin kätköistä. Avaimia minulla on monia. Ne ovat peräisin yhden ystävän mökiltä jostain laatikon pohjalta. Lukkokin on itseasiassa yhdestä korusta joka meni rikki. Muut helmet ovat ihan ostettuja. Koru on ihanan pirtsakka ja iloinen. Voisin laittaa sen vaikka jouluaattona.

Hienorouva pääsi kaulakoruun roikkumaan. Lopputulos ei ole täydellinen, mutta silti ihan kelvollinen. En saanut sitä vintage-henkeä ollenkaan siihen helmiosaan. Ne puiset ruskeat helmet olisi toimineet paljon paremmin tässä, mutta ne eivät riittäneet kokonaiseksi koruksi. Yksi toinen häiritsevä juttu korussa on se, että keskiosa ei paina paljon mitään, mutta helmet taas painavat aika paljon. No kyllä se kaunis on. Kuvasta ei saa kyllä mitään selvää. Se on pimeä, ja otettu hassusta kulmasta.


Viimeinen koru tältä erää. Se on tehty ainoastaan noista pienistä muovisista helmistä. Kaikki paitsi ne valkoiset ovat isoäidin vanhoja. Hän on kuulemma koristellut niillä jonkun tanssiaispuvun aikoinaan. Tämä on kevyt ja siro, ja sopii siksi jollekulle pienikokoiselle ihmiselle.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulua kaikille!

2 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Teet aivan ihania koruja! Tuo viimeisin on tämänhetkinen suosikkini, mutta kaikki ovat todella hienoja. Mistä noiden apina- ja kukkopipareiden muotit ovat ostettu? Olisi kivaa saada vaihtelua tavallisista ukoista ja porsaista :)

Anni kirjoitti...

Kiitos Liina! Piparimuotit oavt ikivanhoja, jten en yhtään tiedä mistä ne ovat. Niitä kyllä saa luultavasti jostain Stockalta kaiken muotoisia. Minä tykkään eniten juuri niistä klassikoista kuten porsaista, kukkasista, ukoista ja akoista.