6. joulukuuta 2008

Delfiini


Olen inspiroitunut fine van brooklynin (http://www.finevanbrooklyn.wordpress.com/)
koruista. Eniten minua kiehto se merellinen tunnelma hänen valokuvissaan. Silloin naistenjoulumessuilla ostin yhden keskiosan kaulakoruun. Se on lasinen ja sininen. Tänään tein siitä merellisen korun, jota kutsun nimellä "delfiini". Siitä roikkuu pienen pieni delfiini ketjulla. En ole varma näkyykö se kuvissa. Laitoin meritunnelmaa kohentamaan ihania simpukoita koristeeksi korun vierelle. Ne ovat kyllä kauniita. Ajattelin että niitä voisi laittaa kaulakoruihin poraamalla reijän, josta langan voi pujottaa.

Olen taas vaihteeksi innostunut vähän korujen teosta. Joskus tuntuu ettei saa mitään tehdyksi, kun taas joskus kaikki onnistuu. Nyt on sellainen olo, että tekisin mielelläni työkseni juuri tätä. Unelma-ammattini on korusuunnittelija. Mutta toisaalta, en tahdo unohtaa maalausta. Kysymys kuuluu, kumpi on tulevaisuus, maalaus vai korusuunnittelu? Vai kenties valokuvaus? Kyllähän kaikkea perjaatteessa voi harrastaa, mutta täytyy sitä kai päättää vähän että mille alalle sitä aikoo. Valokuvausta voi harrastaa siinä sivussa. Kun tekee koruja, siihen kuuluu myös niiden valokuvaaminen. Minun opettajani taidekoulussa sekä maalaa että valokuvaa. Nyt on kyllä jo selvää, ettei tämä korujen teko ole vain mikään ohimenevä villitys, kun tätä villitystä on kestänyt jo vuoden. Luultavasti jossain vaiheessa tämä halu tehdä koruja vähän hiipuu silti, ja voi tulla joku vähän pidempikin tauko.

Delfiini

Olen siis vähän tuumaillut tulevaisuudensuunnitelmia. Olisi kiva mennä johonkin taiteeseen erikoistuneeseen lukioon. Onkohan se hirmu rankkaa, kun siellä on tietääkseni pidemmät päivät ekstra kuvistuntien y.m. takia? Vai onko se vain rentouttavaa että saa taiteilla niin usein, ettei koulu muuten tunnu niin rankalta? Vai olisiko joku amis sitten kivempi? On niin paljon kysymyksiä!

Matskut:

lasia

foliosydämiä

jotain muita kiviä joiden nimiä en tiedä

pienet muovia

Korun suunnitelma korukirjassani. Nykyään piirtelen kirjaani suunnitelman miten tahdon tehdä korun. Heti kun tulee ideoita, piirrän ne.

Hyvää itsenäisyyspäivää muuten kaikille! Nyt telkkarista tulee itsenäisyyspäivän linnanjuhlat. Niitä on välillä mukava katsella, vaikka ovatkin aika pitkäveteiset ja tylsät. Me katsomme kotona niitä joka vuosi.

Huomenna on tiedossa ohjelmaa. Menen ensin aamulla kirkkoon rippikoulun takia. Sen jälkeen lähdemme kaverini kanssa Helsinkiin naistenjoulumessuille ja ofelia second hand messuille. Toiseksi mainitut messut ovat jonkin laiset second hand myyjäiset joissa siis myydään jotain vintagekamaa. Jännää. Naistenjoulumessuilla olin siis jo torstaina, mutta menen huomenna uudestaan.

-A

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää nimpparia Ansu!

T. Eekku

Anni kirjoitti...

Kiitos! :P

Lea kirjoitti...

Voi kiitos linkistä ja kauniista sanoista!! Ihanan delfiininkin olet tehnyt!