19. maaliskuuta 2009

"Hengaillaan vaan"

Keskiviikkona otin kamerani mukaan kouluun. Keskiviikkoisin minä ja kaverini Ida jäämme koululle odottamaan tunnin bussiamme, joka tulee vasta kolmen maissa. Nyt aika kului mukavasti valokuvatessa rautiksella ja muualla. Kokeilimme m.m. rautiksen hissejä, jotka haisi niin voimakkaasti pissalle, että hissikuvissa ilmeet ovat naurettavia. Ajattelin säästää teidät niiltä kuvilta.

Tavoitteeni oli ottaa kuvia kaiken maailman rumista asioista. Miksi aina kuvata kaunista? Otin kuvia ylipursuavista roskiksista, tupakkatumpeista, likaisista seinistä...
Niitä kuvia ei ole välttämättä mukava katsella, mutta niissä ainakin näkyy totuus. Miten likainen tämä koko paikka on. Yäk! Mutta miksi sitä ei voisi kuvata. Rumasta voisi ehkä tulla kaunista valokuvassa. Tai no, ehkä ei ihan kaunista kuitenkaan, mutta kuvauksellista se kyllä voi hyvinkin olla. Miksi aina aloitan kauhean syvällisen ajattelun jostain typerästä aiheesta?


Nuo ihme rautajutskasysteemit tuolla ylhällä kuvassa näkyvät hienosti taivasta vasten.

Haluaisin kuvata...
-kaatosadetta/lumisadetta
-kevään tuloa
-kitarakoteloa
-tuntemattomia ihmisiä
-kaupunkilais-, katuelämää
-kaikkia ystäviäni
-liikennettä
-tupakansavua
-vanhan ihmisen ryppyjä
-pienen vauvan sormia, varpaita, hymyä, naurua, hiuksia
-jonkun rokkibändin keikkaa


Rautiksella on siisti maalattu seinä. En ole ennen edes noteerannut sitä kun on kiireessä aina juossut junalle. Idan värit sopivat taustaan aika hyvin :)

Huomaakohan Ida tätä postausta ollenaan? Saas nähdä...
Mukavaa torstai-iltaa!
-A

2 kommenttia:

alli kirjoitti...

sinulla on aivan ihana blogi :)
tosin ku mä oon kipeänä ja kaikista kirkkaista väreistä tulee jotenki kummasti paha olo tosta muffinssi taustasta tulee äklö olo.
toi tausta on muuten tosi kiva :D

joo aika turha kommentti.. hih.

Anni kirjoitti...

Kiitoskiitoskiitos! Parane pian! :D