5. tammikuuta 2009

Kuvien polaroinninsta muotihöpinään


Voi vitsi etten ennen ole tajunnut kokeilla tätä. Siis kuvien polarointia. Ennen vanhaan otettiin oikeasti sellaisia kuvia. Ne näyttää ihanan vanhanaikaisilta. Latasin netistä ilmaisen ohjelman, jonka avulla voi tehdä niitä kuvia. Se oli yllättävän helppoa. Lopputulos ei tosin ollut mikään mahtava, mutta silti ihan kiva. Kuvan pitäisi mielestäni olla jotenkin vähän vanhanaikainen, jotta se polarointi sopisi tyyliltään kuvaan. En tiedä onko karuselli niinkään vanhanaikainen, mutta on kai se ainakin vanha keksintö. Kuva on otettu joskus pari viime vuonna kesällä kun olin serkkujeni kanssa lintsillä.


En ole tehnyt tänään paljoakaan mitään. Aamulla imuroin koko talon, ja sitten se reippaus jäikin siihen. Olen ollut tietsikalla, ja lueskellut keskusteluita farkkuleggingseistä ja kivipestyistä farkuista. Farkkuleggareista luin vain kaikkea positiivista. Ne ovat kuulemma mukavat ja monikäyttöiset. Olisi kiva kokeilla sellaisia. Olen himoinnut jonkun sorttisia kivipestyjä farkkuja jo pitkään, mutta en oikein tiedä mistä sopivat sellaiset löytyisi. Filippa-k:lla taitaa olla. Menen ehkä huomenna iso omenaan leffaan, niin voisin ehkä käväistä onlyssa vilkaisemassa farkkuleggareita. En kyllä yleensä käy onlyssa, mutta niitä kuulemma löytyy sieltä. Mielummin kyllä tahtoisin ihan oikeat farkut, mutta leggarit korvaavat kuulemma tavallisetkin farkut. Onko teillä tietoa mistä kivipestyt farkut saisi?

Mikä on muuten pastellipesu? Trendissä on joku juttu siitä. Näin kannessa lukee: "Hyvästi perusfarkut, tervetuloa pastellipesu." Sekin on nyt kai sitten joku uusi muoti-ilmiö. No viis siitä. Trendin kuvien perusteella pastellipesu ei taida olla ihan mun juttu. Pastellipesu vaalentaa ilmeisesti farkkukangasta.

Nyt kyllä potuttaa kun Suomessa ei ole yhtäkään kunnon vintage/retro kauppaa. Siis joku "Beyond retro"-tyyppinen Suomeen, kiitos! En ole koskaan käynyt tässä kyseisessä kaupassa, mutta voin kuvitella että se on aivan ihana paikka. Beyond retro-kauppoja taitaa olla ainakin Ruotsissa ja Isobritanniassa. Haluaisin ainakin katsella isoja ja pyöreitä silmälaseja, ja jotain kivoja kauluspaitoja. Niin ja ehkä laukkuja.

No se siitä höpinästä. Huomenna ehkä on enemmän järkevää asiaa. Voisin ainakin esitellä minun savikissani jonka tein eilen, ja maalasin tänään. Se on aika söde.

-A

Ei kommentteja: