28. helmikuuta 2010

BERLIN PART 2

Tässä toinen päivä Berliinissä kuvina. Ihmiskuvia tulee enemmän myöhemmin. Tässä päivän ohjelma ja matkailijoille vinkkejä.

Tiistaina kävelimme koko päivän Prenzlauer bergissä, "omalla" alueellamme. Siellä on paljon suloisia pikkukauppoja ja kahviloita. Harmi vaan ettei jokaisessa kahvilassa eikä kaupassa ehtinyt käydä.

Here is our second day in Berlin. More pictures of us later!

Photobucket
Photobucket   Söimme aamiaista ihanassa kahvilassa nimeltään "Anna Blume" (Kollwitzstraße 83 10435 Berlin). Sieltä me käveltiin Danziger Strassea Schönhauser Alleelle ja kastienalleelle asti. Me käveltiin Kastanienalleeta ja Weinbergsweg alas. Jatkoimme vielä Rosenthaler Strassea loppuun asti ja käännyttiin vasemmalle Oranienburger Strasselle jota käveltiin ihan lyhyt pätkä. Sitten vielä Dirchenstrassea pitkin Alexanderplatzille asti.

We walked the whole day in Prenzlauer berg, where our hotel was. The round started from a lovely breakdast place, "Anna Blume" (Kollwitzstrasse 83 10435 Berlin). We walked on Danziger Strasse and turned to Kastanienallee. We walked down Kastanienallee and Weinbergsweg and keeped on walking on Rosenthaler Strasse untill it ended. Then we turned to left to Oranienburger Strasse and turned almost immediately to left to Dirchenstrasse and walked on it untill Alexanderplatz.

PhotobucketPhotobucket
Kastanienallee on katu ihan lähellä meidän hotellia (joka sijaitsi Schwedter Strassella). Schwedter Strasse ei näy kartalla, mutta se on suoraan Oderberger Strassen alla oleva katu. Kastanienallee on tunnettu pikkuputiikeistaan, erityisesti erinomaisesta vintage/second hand tarjonnasta. Omasta mielestäni siellä ei mitenkään erityisen paljon second hand liikkeitä ollut, tai sitten en vain katsonut tarpeeksi tarkasti. Mutta kaikenlaisia ihania muita kauppoja siellä kyllä oli. Luin yhdestä ruotsalaisblogista Berliinivinkkejä ennen matkaa, kannattaa tsekata jos osaat ruotsia: klik! Karttakuva on samasta blogista.

Schönhauser Allee ei ole mielestäni yhtä ihana kun Kastanienallee. Se on niin iso katu, eikä siellä ole niin paljon kivaa kun Kastanienalleella. Vaikka en tosin kävellyt kertaakaan tota ylempää pätkää kadusta joka näkyy kartassa...

Kastanienallee is a road near our hotel. Our hotel doesn't show on the map, but it's right under Oderberger Strasse. Kastanienallee is known for its vintage- and second hand shops. I didn't see that much of them, but maybe I didn´t look that well. But Kastanienallee is certainly something you have to see! There was a lot of nice shops!

The map-pic from here.

Photobucket

Photobucket
Jotkut junat tosiaan menee tolleen ylhäällä raiteilla. Ei nyt ihan niin kun vuoristorata lintsillä, mutta silti.

Photobucket
Lyhtypylväitä, tai mitä tahansa pylväitä on vaikeaa löytää ilman mitään paperia tai muuta söherrystä. Ne toimi hyvin valokuvissa.

Alexanderplatz ei ollut mitenkään erityisen hieno nähtävyys. Tv-torni on siellä, mutta sen nyt näkee ihan joka paikasta. Se tupsahtelee aina esiin talojen välistä ihan kaikkialla. Alexanderplatz taisi olla Itä-Berliinin keskeinen alue vielä silloin kun Berliini oli jaettu kahtia.

Illalla me käytiin yhden äidin ja isän ystävän luona käymässä ja menimme sieltä syömään.

Alexanderplatz was not that special. The tv-tower was there, but you can see it almost everywhere in Berlin. I think Alexanderplatz was East Berlin's center when Berlin was divided in west and east.

We went to a friend of my mom and dad in the evening. Then we all went to a nice restaurang and ate tasty food.

Ja nyt loma on ohi.. :( Arvatkaa huvittaisko mennä kouluun.
-A

Translation: in the text, right after the finnish texts.

7 kommenttia:

MERICAE kirjoitti...

Millon esittelet ostoksia? :)

Irina kirjoitti...

nää berliini kuvat on jotain niin ihanaa:) en pysty venaa kesän matkaa kyseiseen kaupunkiin!

Anonyymi kirjoitti...

oi niin ihania kuvia! eieie huomenna kouluun niin pepusta

cutiepie kirjoitti...

kolmannessa kuvassa on ihana vaaleanpunainen talo <3

lura kirjoitti...

ihania Berliini-kuvia, mulla on niin ikävä sinne !

muutenkin sulla on kiva blogi, onneksi eksyin tänne! jään todellakin seuraamaan 8)

Sanni kirjoitti...

Mahtava fiilis välittyy noista kuvista, tulee ihan hirveä matkakuume. Hyvännäköinen blogi sulla muutenki =)

Anni kirjoitti...

MERICAE: Ihan pian, koita malttaa odottaa :)

Irina: kiitti! :) Oii, no toivottavasti oot nyt saanut täältä jotain vinkkejä!

Jenifer: kiitti, no niin on!! :(

cutiepie: haha :D

lura: kiitti :-)
Jee kiva, tervetuloa vaan :)

Sanni: haha :D kiitti!